روزنوشت های جانبازی

دست نوشته های یک جانباز وبگرد

روزنوشت های جانبازی

دست نوشته های یک جانباز وبگرد

چگونگی تکریم از رزمندگان و ایثارگران جنگ در سایر ملل - اتریش

همه کشورها در تاریخ خود یک یا چند جنگ را تجربه کرده‌اند. جنگی که اغلب حاصل زیاده‌‌خواهی و طمع قدرتهای متجاوز بوده است.

هر چند جنگ تلخ است اما دفاع جانانه از تجاوز دشمن، شیرینی ماندگار و تاریخی دارد.

پایان جنگ و آغاز دوران صلح، با برخی تجلیل‌ها و تکریم‌ها از بازماندگان جنگ همراه است. در ایران نیز با پایان 8 سال دفاع مقدس مراکزی عهده‌دار تکریم و تجلیل از رزمندگان، جانبازان و خانواده‌‌های شهدا شدند که فعالیت آنها هرگز در حد و اندازه ایثار و رشادت رزمندگان ما نبوده و نیست. این که ما در تکریم از حماسه‌سازان 8 سال دفاع مقدس چه کرده‌ایم و چه نکرده‌ایم موضوع این مقاله نیست؛ اینکه دیگران با بازماندگان جنگهای خود چه کرده‌اند، موضوعی است که کمتر به آن پرداخته شده است. قابل ذکر است که این مقاله چکیده پژوهشی است که در سال 1380 از سوی بنیاد شهید صورت پذیرفته است.


اتریش


نظام تامین اجتماعی کشور اتریش با بیش از یک قرن سابقه شکل بسیار کاملی جهت حمایت از افراد ناتوان و معلول دارد. اتریش پس از جنگ جهانی دوم کشوری آرام بوده، از این‌رو آسیب‌دیدگان دوران جنگ عمدتا مربوط به جنگ جهانی دوم هستند. در اتریش سازمان تامین اجتماعی با سابقه بیش از 100 سال دارای ساختاری بسیار پیچیده است و همه معلولان اعم از معلولان جنگی و عادی را تحت پوشش کامل دارد. معلولانی که به سبب جنگ معلول شده‌اند و یا به سبب واکسیناسیون و یا هنگام کار معلول می‌شوند، می‌توانند امتیازات ویژه‌ای از این سازمان مطالبه نمایند؛ بیمه اجتماعی، کمک‌هزینه پرستاری، خدمات اجتماعی، و پرداخت غرامت اجتماعی از زمره این امتیازات است. کمکهای ویژه‌ای نیز به افرادی که برای استقلال اتریش جنگیده یا قربانی شده‌اند تعلق می‌گیرد.

قربانیانی که در اثر مبارزه سیاسی و یا به دلایل سیاسی، نژادی، مذهبی و ملیت صدمه دیده‌اند، غرامت اجتماعی دریافت می‌کنند. شرط اصلی دریافت این کمکها:

1 - داشتن ملیت اتریشی (یا ملیت یکی از کشورهای عضو جامعه اروپا)

2 - داشتن حداقل 5 درصد ناتوانی به تایید پزشک متخصص. در کشور اتریش چنانچه از ورود معلول به دلیل تبعیض قومی و مذهبی به مکان‌های عمومی جلوگیری شود افراد خاطی به میزان 000/500/1 شیلینگ اتریش جریمه خواهند شد.

در حال حاضر، تعداد افرادی که با ملیت اتریشی در جنگ آسیب دیده‌اند، 80 هزار نفر می‌باشد.

در شرایط خاص بازماندگان این قبیل معلولان پس از فوت ایشان می‌توانند مستمری دریافت کنند. افراد نظامی که در حین ماموریت دچار آسیب‌‌دیدگی شوند، همانند قربانیان جنگ از کمک و حمایت برخوردار خواهند بود.

همچنین کسانی که در جنگ یا مبارزات سیاسی کشته شده‌اند، بازماندگان قربانیان شامل زنان بیوه، مردانی که همسران آنان متارکه کرده‌اند، ایتام و والدین می‌توانند مطابق قانون مستمری کامل یا ماهانه دریافت کنند.